Disordered Materials User Group Meeting Cosener's House, Abingdon

	Tuesday	14 th June 2022			
11:00	Registration Opens				
12:30	Lunch @ Cosener's				
Facility	/ Group Update (Chair: Daniel Bowron)	Hybrid	l in-person + online		
13:30	Opening Remarks	Dr Daniel Bowron (ISIS)	(5 mins)		
13:35	ISIS Facility Update	Prof Roger Eccleston (Director of ISIS)	(15 mins)		
13:50	Disordered Materials Group Update	Dr Daniel Bowron (ISIS)	(15 mins)		
14:05	Deuteration Facility Update	Dr Sarah Youngs (ISIS)	(15 mins)		
14:20	ISIS Impact Team Update	Dr Rosie de Laune (ISIS)	(10 mins)		
14:30	Dissolve - Capability Update	Dr Tristan Youngs (ISIS)	(10 mins)		
Session	1 (Chair: Oliver Alderman)	Hybrid	l in-person + online		
14:40	Exploiting proteins as biomaterial building blocks: current capabilities, future opportunities and the challenges ahead				
(20 mins)	Prof Lorna Dougan (Leeds University) Remote, BST				
15:00	Atomic Structure of Amorphous Calcium Carbonate				
(15 mins)	Prof Simon Clark (Macquarie University)				
15:15 (15 mins)	In operando study of the atomic structure evolution of liquid metals and amorphous metals Prof Jiawei Mi (University of Hull)				
15:30	The structure of tartaric acid based chiral DES				
(15 mins)	Ms Elly Bathke (University of Bath)				
15:45	Coffee				
Session	2 (Chair: Terri-Louise Hughes)	Hybrid	l in-person + online		
16:20	How fast can we go? Total scattering measurements on the Polaris diffractometer and the effect of noisy data on reverse Monte Carlo refinements Dr Helen Playford (ISIS)				
16:35 (20 mins)	Electrochemical Redox Couples: A Combined XAS and Modulation Excitation study Mr Armando Ibraliu (University of Manchester)				
16:55 (20 mins)	Exploiting Neutrons to Unveil Star Formation: Exploring Dynamical Amorphous Ice Systems Mr Zachary Amato (Open University)				
17:15	Short- range order in liquid Gallium-Indium alloys				
(15 mins)	Dr Alfred Amon (University College London) Remote, BST-8				
17:30 (15 mins)	Under Pressure: The Structure of Water in Compressed Aqueous Trimethylamine N-Oxide Dr Harrison Laurent (University of Leeds) Remote, BST				
17:45	Day 1 Close / Free Time				
18:30	Cosener's Bar Open – Pre-Dinner Sociali	zing			
19:00	UGM Dinner @ Cosener's House				

	Wednesday 15 th June 2022				
Session 3 (Chair: Daniel Bowron) Hybrid in-person + online					
09:15	Structural Analysis of Potassium Borate Solutions				
(20 mins)	Dr Zhu Fayan (Qinghai Institute of Salt Lakes) Remote, BST+8				
09:35	From Newtons to Neutrons: Complementary Insight from Surface Force Analysis and Total Scattering				
(15 mins)	Dr James Hallett (University of Reading)				
09:50 (20 mins)	Neutron scattering calculation for coarse grain models Or Bindu Kolli (ISIS)				
10:10 (20 mins)	Sodium acetate trihydrate/urea - a convergence of molten salt hydrates, deep eutectics and ionic liquids? Prof John Holbrey (Queen's University Belfast)				
10:30	Field-induced spin ice in disordered pyrochlore Dy ₂ Zr ₂ O ₇				
(15 mins)	Ms Sheetal Devi (Indian Institute of Technology) Remote, BST+4.5				
10:45	· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·				
11:00	Coffee				
Casalan	A (Chaire Tara Handara)				
	4 (Chair: Tom Headen) Hybrid in-person + online				
11:30 (15 mins)	Hydrating hydrophobic molecules: Matrix-isolation of C ₆₀ and adamantane in amorphous ice Prof Christoph Salzmann (University College London)				
11:45 (15 mins)	Detailed characterization of the microscopic hydration of adamantine Dr Luis Carlos Pardo Soto (Universitat Politècnica de Catalunya)				
12:00 (20 mins)	Take drugs with water – solution structure of cimetidine influencing crystal hydrate formation Dr Kathi Edkins (University of Manchester)				
12:20 (15 mins)	Study of magnesium aluminosilicate glasses with neutron diffraction with isotopic substitution Mr Hesameddin Mohammadi (University of Bath)				
12:35	GudPy - Enhanced GUI for Gudrun				
(15 mins)	Mr Jared Swift (ISIS)				
12:50	Lunch @ Cosener's				
Sassion	5 (Chair: Oliver Alderman) Hybrid in-person + online				
13:50	EPSR and X-ray total scattering studies of local 3D atomic structure evolution in the semi-solid state of Aluminum-based alloys				
(15 mins)	Mr Huang Shi (University of Hull)				
14:05 (15 mins)	Recreating JournalViewer Mr Ethan Devlin (ISIS)				
14:20 (15 mins)	When is a bond not a bond?: Tellurite glasses and the question of coordination number Dr Emma Barney (University of Nottingham)				
14:35	Something Old, Something New, Something Borrowed (But Nothing Blue) Dr Andrew Seel (ISIS)				
14:50	Local structure and dynamics of tungsten oxide-based glasses: insights from concurrent neutron diffraction and Compton scattering				
(15 mins)	Dr Matthew Krzystyniak (ISIS)				
15:05 (15 mins)	SANS Investigations of N ₂ and CO ₂ Adsorption in Soft Templating Porous Carbon Ms Evangelin Hutamaningtyas (Queen Mary University of London)				

Disordered Materials User Group Meeting Cosener's House, Abingdon

15:20	Coffee				
Session	Session 6 (Chair: Alex Hannon) Hybrid in-person + online				
15:50 (15 mins)	Phosphate-based glasses for biomedical applications Dr Daniela Carta (University of Surrey)				
16:05 (15 mins)	Fluids within porous materials – studies by total neutron scattering Dr Marta Falkowska (The University of Manchester)				
16:20 (15 mins)	Structure and dynamics of water in ordinary Portland and low CO₂ cements Dr Zhanar Zhakiyeva (ILL) Remote, BST-5				
16:35 (15 mins)	Effective Defective Cathodes for Lithium Ion Batteries Dr Thomas Ashton (University College London)				
16:50 (20 mins)	Metal-organic Frameworks-Glass Composites Dr Celia Castillo-Blas (University of Cambridge)				
17:10 (15 mins)	Octahedral oxide glass networks at ambient pressure: Structure of neodymium titanate glass Dr Stephen Wilke (Materials Development, Inc.) Remote, BST-6				
17:25 18:30	Day 2 Close / End of Science Meeting Dinner @ Cosener's House				

End of Workshop Day 1

18:30 Workshop Dinner @ Abingdon Spice

17:30

	Thursday 16 th June 2022	
Data A	nalysis Workshop (Introductory Lectures)	Hybrid in-person + online
09:30	Introduction to Disordered Materials Data Analysis	
(20 mins)	Dr Tom Headen (STFC)	
09:50	EPSR26 Overview	
(20 mins)	Dr Daniel Bowron (STFC)	
10:10	Dissolve Overview	
(20 mins)	Dr Tristan Youngs (STFC)	
10:30	Workshop Group Photo	
10:40	Coffee	
Data A	nalysis Workshop (EPSR and Dissolve parallel sessions)	In-person only
11:00	Workshop Session 1	
	Dissolve – Garden Room	
	EPSR26 – Hamilton Room/Quiet Room	
12:30	Lunch @ Cosener's	
13:30	Workshop Session 2	
	Dissolve – Garden Room	
	EPSR26 – Hamilton Room/Quiet Room	
15:00	Coffee	
15:30	Workshop Session 3	
15:30	Workshop Session 3 Dissolve – Garden Room	

Friday 17th June 2022

Data Analysis Workshop (EPSR and Dissolve parallel sessions)

In-person only

09:30 Workshop Session 4

Dissolve – Garden Room

EPSR26 - Hamilton Room/Quiet Room

10:30 Coffee

11:00 Workshop Session 5

Dissolve – Garden Room

EPSR26 - Hamilton Room/Quiet Room

12:30 Lunch @ Cosener's

13:30 Workshop Session 6

Dissolve – Garden Room

EPSR26 - Hamilton Room/Quiet Room

15:00 Coffee